”Match 3” spil i uendeligt loop af farver og musik i Piyo blocks 2

martinvesterlund

Af Martin Vesterlund

I App store er der ret mange ”Match 3” spil, og de kommer i alle former og kvaliteter. Jeg ønsker ikke at lyde negativ, men de fleste af de ”Match 3” spil jeg har spillet, synes at være hurtigt og elendigt programmeret. Piyo Blocks 2 falder ikke ind under denne kategori. Det er et yderst flot lavet ”Match 3” spil.

Inden vi går videre, er det måske vigtigt at forklare, hvad jeg mener med et ”Match 3” spil. Kernen i et ”Match 3” spil, er at spilleren skal manipulere forskellige former for at til sidste at får dem til at passe sammen og forsvinde. Det mest populære spil, inden for ”Match 3” genren er Tetris spillene.

Piyo Blocks 2 logo

Lad os starte med de gode nyheder i Piyo blocks 2. Gameplayet er temmelig standard, hvor du skal matche farvede “Piyo’s” sammen for at fjerne dem fra brættet. Spillet er opdelt i fire modes, men alle er virkelig variationer af den samme ting, nemlig at slippe af med ”Piyo’s”

Piyo blocks 2 er dog ikke helt uden problemmer. Det første problem jeg stødte ind i var med singleplayer-spillet. Når du har haft det sjovt med en hård kamp, bliver din rang normal vist i OpenFeint. Typisk ville jeg så se på leaderboardet og tænke over, hvordan jeg kan komme til toppen af dem, men Piyo Blocks leaderboard er så utilgængeligt, at der er næppe et punkt jeg kan blive positiv ved. Spilleren der har topscoren har den underlig sum af 99999999 points, og er det noget jeg hader mere en FREEMIUM koncepter, så er det hacket leaderboards.

Jeg skal for en god ordens skyld understrege at jeg ikke har beviser for at leaderboardet er hacket, men indikerer blot at det virker sandsynligt at nogen ikke har rent mel i posen!

Det andet problem jeg stødte ind i med Piyo blocks 2, er at 2 player mode kun fungerer via Bluetooth og lokal WiFi, hvilket betyder at jeg ikke kan spille med min kammerrat i Jylland. Det er er ikke godt nok, men det giver dig i hvert fald nogle sjove ”head to head” handlinger, når man er samlet i samme rum.

Skal du bruge 13 kr i App Store eller 7 kr i Play store på at købe dette spil? Hvis spillet havde været gratis, havde mit svar været ja!. Men jeg synes at det det er svært at retfærdigøre at købe et spil af denne type, hvis du sammenligner med, hvad du kan få gratis af andre spil, som er mere udfordrende og meget flottere lavet. Med det sagt er Piyo blocks 2 et meget flot og farverigt spil, men det er trods alt et spil du bliver træt af i længden. Min hårde vurdering er: KØB IKKE.

iOS Download

App navn: Piyo blocks 2 
GameCenter Support:  ja
Pris:  13 kr.

appstore1

Android Download

App navn: Piyo blocks 2 
Pris:  7 kr

android market

 

 

Rating: