Forventninger til Apple September event.


martinvesterlund

Af Martin Vesterlund

 

Medmindre du lever isoleret, er det ingen hemmelighed at Apple igen er vært ved et stort event, hvor man formentlig ser en imponerende liste af nyheder.

Næste generation af iPhones.

Det jeg er sikker på, er at der kommer en ny iPhone for 2015 sæsonen (Jeg bliver meget overrasket og skuffet hvis det ikke sker).
Den nye iPhone rygtes til at være i et nyt blødere og tyndere design formentlig i 2 skærmstørrelser, 4,7″ og 5,5″, den vil have safirglas og en ny hurtigere processor og bedre kamera.
Jeg forventer også at der efter købet af “Beats By Dr.Dre” vil være nye højtalere, og formentlig stereo istedet for mono.

Endelig forventer jeg at trådløs opladning kommer i en alle anden form til iPhone, da det ville passe fint til at lade et “iWatch” – Derfor giver det god mening at dette lanceres i år.

NFC betalingssystem erstatter kreditkortet.

Jeg har en forsigtig forventning at der kommer en betalingsløsning, da flere amerikanske medier har rygter igang, at Apple har lukket aftaler med American Express, MasterCard og VISA. Teknologien forventes af near-field communication, eller NFC. Forventningen er at NFC chippen er indbygget i telefonen, for at betale – scanner du telefonen mod en såkaldt “point of sale” terminal, ligesom vi kender det fra rejsekortet, herefter skal du dog bekræfte betalingen med dit fingeraftryk via Touch ID, inden du forlader butikken, for at afslutte betalingen.

Denne form for betaling er ikke ny, men meget lidt brugt, med Apple database med over 800 millioner iTunes konti, kan det være gennembruddet der erstatter kreditkort som vi kender det idag.


iWatch / iTime

Verdens mest hypede brand, iWatch, vil formentlig blive præsenteret ved dette event. iWatch er et ur, fitness tracker, puls og søvnmåler etc, der sidder om dit håndled og kommunikere med dit iPhone.

Nyeste rygter går på at det ikke kommer til at hedde et iWatch, men istedet iTime

ITime bliver proppet med sensorer til at overvåge din sundhed og træning og synkronisere dem med det nye HealthKit, hvor du får et komplet overblik, hvorfra det kan deles med din læge eller sygehus.

Jeg forventer at sensorer i iTime vil overvåge/scanne følgende:

– Skridt inkl. trapper.
– Kalorier forbrændt
– Hjerterytme
– BMI
– Søvnmønster
– Puls
– Hastighed (Hvor hurtigt du rykker din krop i forbindelse med din aktivitet)
– Længde (Hvor mange kilometer du har trænet over)

Nogle rygter går så langt at forvente et en form for biometrisk sensor der kan sættes andre steder på kroppen og kommunikere med iTime. Det tror jeg dog ikke på vi skal forvente fra Apple i denne forbindelse.

Udover sensorer har jeg nogle forventninger til hvilke funktioner iTime skal have:

– Touch skærm (selfølgelig!)
– Ur
– Vejr info
– Kort
– Direkte info om din træning og sundhed fra de forskellige sensorer lige nu.
– Siri integration
– Styring af din iPhone eller iPad med henblik på volume, skift af sang etc.
– Styring af Apple TV.
– Touch ID scanner
– Mulighed for bekræftelse af betaling via NFC.
– Styring af homekit, så du kan ved hjælpe af stemmestyring kan tændes lyset, låse døren etc.


HealthKit

Apple præsenterede HealthKit med iOS 8, sammen med iWatch forventer jeg at dette bliver præsenteret, enten med et samarbejde med Nike og lign. producenter eller Apple selv har udviklet noget.

HealthKit opsamler informationer fra fitness tracker og andre sundhedsrelateret apps og lægger dem et sted, i HealthKit, hvor du selv bestemmer hvilke informationer der skal indsamles.

HomeKit

Apple præsenterede HomeKit med iOS 8, som gør det nemt at elektronisk styre dit hjem, med lys, alarmer etc. Jeg forventer at dette kommer med Siri integration, således at du blot kan sige “Siri, tænd lyset i stuen”, samt en udvidelse af samarbejdsaftaler

Apple TV

Med den nuværende chip fra iPhone og iPad i en ny 4.gen Apple TV, vil gøre Apple istand til at udkonkurrerer Playstation, xbox etc. Derfor forventer vi der kommer en et nyt Apple TV, hvor der også er mulighed for at installere Apps på Apple TV, som ved iPhone eller iPad.

Nye styresystemer.

Ved vi med sikkerhed at iOS8 og Yosemite kommer, men jeg forventer at blive præsenteret for en dato.

CarPlay

CarPlay er ikke nyt, men der kommer formentlig nogle opdateringer, muligvis Siri kommandoer, til at starter bilen, låse døren etc.

En ting er dog helt sikkert, Tirsdag den 9 Septemer kl 19 går det løs og event streames direkte via Apple TV eller Apple’s hjemmeside.

apple september event