Led og træn dine superhelte til at bekæmpe onde skurke der truer verdensfreden

martinvesterlund

Af Martin Vesterlund
Middel Manager of Justice

 

Superhelte er tilbøjelige til at have forskellige superkræfter som er egnede til at besejre de onde kræfter som forårsager et væld af skader. Men kan en superhelt med superkræfter – navigere i det dybe hav af ressourcerige klagende mennesker?

Svaret er nej. Svaret er at den eneste med disse færdigheder er mellemlederen – og det er dig der bliver rekrutteret som mellemleder.

I spillet Middle manager of Justice simuleres ledelse og træning af superhelte i alle aspekter. Der er lighedspunkter med PC spillet Theme Hospital, ikke mindst grafisk. Du er leder af en superhelte afdeling i Justice Corp. hvor du kan købe nye talenter med møntfoden Superium. Du har dog kun plads til at lede og træne  4 aktive superhelte af gangen. Du kan dog have op til 6 superhelte at vælge imellem.

Jeg vil ikke komme ind på, hvordan du navigere rundt i spillet, men et vigtig tip er, at i øverste venstre hjørne er der en kortknap som giver dig et overblik over de dårlige ting der foregår i de forskellige distrikter i byen samt guldkroner som skal indhentes når distrikterne betaler for beskyttelse af din superhelte, jo bedre du bekæmper forbrydelserne, jo gladere er befolkningen, jo større betaling. Din mission er at holde alle glade, både superhelte og indbyggere.

Det er let at styre i starten, men efterhånden som flere distrikter bliver låst op, bliver tingene vildere. Allerede efter en times spil, tvinger gameplayet dig til at holde flere bolde i luften, så det gælder om at finde en balance mellem kampene der raser i baggrunden, superheltenes træning samt alle de administrative byrder, en mellemleder har. Din hjerne cykler rundt mellem opgaverne, og den lille detalje med at kunne lære dine superhelte nye færdigheder er ganske fængende. Det er et morsomt ”kontorspil”

Gameplayet er bygget op med en god sans for humor og er helt forbløffende vanedannende. Jeg sætter som regel en time af til hver test og må erkende at mange spil keder mig efter en time og tit tidligere. Da jeg startede testen af dette spil, hang jeg fast i spillet i 6 timer, fordi du hele tiden har følelsen af, at kunne opnå mere i spillet, og tanker om hvad næste skridt mon bliver. Eneste årsag til at jeg ikke forsatte med at spille efter 6 timer, var at jeg var træt efter en lang dag, hvis ikke, var jeg forsat til den lyse morgen.

Det bedste ord der rammer min hjerne, hvis jeg skal beskrive grafikken er ”Skarp og ren”. Det er som en superhelte tegneserie, hvor du styrer handlingen og alt hvad du rører med kommer til live; en tegneserie der giver mening. Simple teksturer, sprøde linier og meget poleret.

Animationerne er, måske ikke fantastiske, men tæt på. Grafikken kommer ikke til at slå dig ned af stolen med forbløffende partikeleffekter eller dynamisk belysning. Grafikken virker bare godt, til det der er meningen med spillet – at give dig en overall god oplevelse. Dette hjælper også meget når er absolut ingen lack er i grafikken på min iPad Air.

Musikken er på ingen måde fantastisk eller forbløffende, men musikken, som er let genkendelig som et superhelte theme virker godt, og kan heldigvis slås fra, hvis det bliver for meget. Må dog indrømme med det samme, at jeg er den person som hurtigt slår musik fra, men efter 6 timer på dette spil, har jeg stadig ikke slået fra – blot fordi det, på en eller anden måde, hænger sammen med spil handlingen.

Lydeeffekterne i spillet er hver sig, hverken fantastiske eller forbløffende, men sammen med spilhandlingerne, ligger det en ekstra dimission i spillet, nøjagtig det lydeeffekter, og musik for den sags skyld, er meningen.

Men det hele er ikke lutter positivt. Der er par ting der irretere mig grusomt i spillet.

Det første problem jeg har, er at i kampscener, kører der en dialog mellem skurk og helt, kampen starter ikke før dialogen er slut, og du skal selv klikke på hver ”taleboks” før den næste kommer. Det er noget uhensigtsmæssigt. Jeg kan beklageligvis heller ikke finde et sted, hvor jeg kan slå det fra.

Det andet problem jeg har er, at det kan godt være jeg kun kan have 4 aktive superhelte i marken, men da jeg kan have op til 6, hvorfor kan jeg så ikke få lov til at blot at træne de sidste 2? Jeg håber at det kan ændres, om ikke andet, så efter et eller andet managerlevel. I skrivende stund har jeg managerlevel 11.

Spillet er freemium, hvilket betyder at den har mine hadet in-app køb. Helt ærligt, du starter med masser af startkapital og guldet der bruges til at opgradere kontoret og købe varer med. Superium bruges til at ansætte helte og fremskynde uddannelse, men det er mere sjældent. Alligevel får du masser af det, hvis du spiller spillet godt. Ventetiden er ikke et problem – da der er så meget at gøre , at spillet ikke stopper, mens en helt forbedrer hans eller hendes statistik.

Er Middel Manager of Justice din tid værd? Ja. Det er længe siden jeg har følt mig så godt underholdt af et spil, nærmeste draget ind i en skør verden af superhelte med underlige evner og ikke mindre mærkelige skurke. Grafikken, Musikken, Lyderefftekterne og udfordringen af opgaverne, giver et særdeles godt gameplay der er forbløffende vanedannende!

Undskyld mig, Jeg skal tilbage til at bekæmpe kriminalitet.

iOS Download

App navn: Middel Manager of Justice
GameCenter Support:  Ja
Pris:  Freeminum

appstore

Android Download

App navn: Middel Manager of Justice
Pris:  Freemium

android market

 

 

Rating: