Det nyeste medie fænomen har fået en ny dreng i klassen

newsroom

martinvesterlund

Af Martin Vesterlund – @mvesterlund

 

Sociale medier startede med tekstbeskeder (SMS’er) sidenhen medie/billede beskeder (MMS’er) og det var den gængse standard indtil telefonerne fik fysiske tastaturer, hvor standarden blev udvidet med mail.

Da Apple i 2007 lancerede iPhone’en kom muligheden for at facebook, youtube og twitter også kunne bruges mobilt og dermed en ny del af standarden indenfor sociale medier.

Herefter er fulgt en hel række af succesfulde sociale medier som f.eks Tumbler, Vine, Instagram, og sidst men ikke mindst SnapChat, som igen har sat en standard for, hvordan vi kommunikerer.

Men nu er der en ny dreng i klassen som er parat til at tage kampen op. Men kampen de tager op, er ikke om at sende billeder, sende beskeder/opdatering eller for den sags skyld videoer ud til sine følger. Den nye dreng i klassen lancerede nemlig i Marts 2015 endnu en ny standard for kommunikation, Livestreaming!

Med MeerKat App, som er direkte linket med dine twitter følgere, kan du inviterer dine følgere til en livestreaming, som dine følgere kan abonnerer på, og de modtager en alarm på telefonen når du starter streamingen. Det er latterligt simpelt. Virkelig latterligt simpelt.

IMG_3428 IMG_3430 IMG_3442

 

 

 

 

 

 

 

Hvad kan MeerKat bruges til
En af de brugere der har været med fra starten er Nora Sabina Segura fra Los Angeles, som succesfuldt har brugt MeerKat til at promote sig selv og hendes model og skuespiller karrierer og samtidig lade sine fans følge med i alt, hvad hun laver, fra fester til spisning foran tv’et. Fans kan skrive til hende under streamingen og får hendes umiddelbare reaktion eller svar.

Sammen med MeerKat dronningen og veninden Victoria Fratz, laver de virkelig sjove livestreames og får dermed det maksimale ud af de sociale medier og får opbygget en fanskare.

IMG_3408 IMG_3420 IMG_3421

 

 

 

 

 

 

 

Brugerfladen
På Meerkat findes der dog også mange andre typer at livestreaming som f.eks. tech anmeldelser og madshows.

Brugerfladen i MeerKat app’en er så simpel at en beskrivelse er unødvendig. Ønsker du at inviterer til en stream, skriver du et par ord og trykker “Schedule” hvorefter invitationen bliver linket til Twitter og under “Upcoming” i MeerKat appen.

Når du så er klar til at livestreame trykker du naturligvis bare “Stream”. Når du er færdig med livestreamingen kan du vælge at gemme livestreaming, som evt kan uploades til youtube efterfølgende.

IMG_3399 IMG_3400 IMG_3401

 

 

 

 

 

 

 

Min dom
MeerKat har taget det besværlige i livestreaming og gjort så latterligt nemt, at du ikke behøver særlig meget erfaring for at kunne bruge det. MeerKat har spottet rigtigt da de udviklede app’en – dette er næste skridt i digital kommunikation uanset om du er for eller imod det.

Alt efter hvilken stream du ønsker kan du få alt fra seriøsitet til sjov og ballade der stresser en ned fra en stresset dag.

Jeg kan dog ikke give ros uden at give ris, da jeg har oplevet flere streams, hvor forbindelsen er elendig. Det er dog højst sandsynlig afsenderens forbindelse der laver balladen, men jeg har set flere streams ved udendør brug hvor forbindelsen pludselig hopper af. Samtidig har jeg også oplevet at afsenderen kan have problemer med at lukke streamen ned – og det er ikke helt godt. Jeg antager dog at problemet kan løses med en opdatering.

Meerkat har gjort et godt stykke arbejde, og jeg er imponeret over hvor flydende app’en kan levere en livestream.

MeerKat får topkarakter herfra, 5 stjerner.

Rating: