iPhone6 og iPhone6+ er klar til kampmartinvesterlund

Af Martin Vesterlund

 

Efter mange rygter og spekulationer, har Apple i dag præsenteret iPhone 6 og iPhone 6 Plus ved deres særlige begivenhed i Cupertino i Californien.

Tim Cook annoncerede på scenen, iPhone 6 som den seneste i iPhone-serien og for kun anden gang i sin historie bliver de større – begge modeller.

Som rygtet før begivenheden er der to størrelser, 4,7″ og 5,5″. Den mindre telefon har en 1334×750 opløsning på skærm, mens iPhone 6 Plus har en fuld HD, 1920×1080 skærm til en ppi på 326 og 401 hhv. IPhone 6 er 6,9 mm tyk, mens iPhone 6 Plus er en smule tykkere, nemlig 7.1mm.

På den afrundet ryg stikker kameraet stikker lidt ud fra kroppen, mens ikonerne på den runde front på iPhone 6 Plus ser lidt mere fordelt ud. Det kommer i sølv, guld og sort.

iOS kan nu bruge vandret med skærmen lavet til iPhone 6

Den nye mulighd vil give mere plads til at tjekke oplysninger om vejret, aktiekurser og meget mere som vi kender det fra iPad. Tastaturet får flere knapper på iPhone 6 modeller, herunder klippe, kopiere og indsætte. Der er også en ny vandt hjemmeskærm.

Ny Apple A8 processor i iPhone 6, iPhone 6 Plus

A8 er 50 gange hurtigere end den oprindelige iPhone i regnekraft og grafisk, er den op til 84 gange hurtigere. A8 indeholder 2 milliarder transistorer, det gør den 25 procent hurtigere end A7 på iPhone 5s.

iPhone 6 og iPhone 6 Plus få sunde batterilevetider

Batteriets levetid er altid et varmt emne, når en ny iPhone rammer markedet, og med iPhone 6 og iPhone 6 Plus kommer du til at se en pæn stigning i, hvor lang tid du får på et opladt batteri.

iphone 6 batterituder

Tallene er generelt højere for de fleste kategorier på iPhone 6, men det er iPhone 6 Plus, der virkelig svinger ud. 16 dage i standby, 80 timers lydafspilning og 24 timers 3G tale er nogle af højdepunkterne.

iPhone bliver nemmere at bruge med en hånd

En af de største problemer med større smartphones er, hvor svært det er at bruge én hånd. Apples løsning på problemet er med en funktion, de kalder “opnåelighedsstyring”. IPhone 6 og iPhone 6 Plus vil tillade dig at trykke to gange på knappen Hjem, og et tryk for at få navigationsknapper i app’en

iPhone 6 vil have bedre og hurtigere understøttelse af 4G

iPhone 6 understøtter nu 20 4G frekvenser som er de fleste nogensinde for en smartphone.

Så vidt WiFi understøttelse, understøtter iPhone 6 modellerne 802.11ac og vil også understøtter Wi-Fi-opkald.

Hvad koster de nye iPhone 6 modeller

iPhone 6 priser iPhone 6 og iPhone 6 Plus får nye iSight-kameraer

Selvom iPhone 6 og iPhone 6 Plus kameraet synes at være det samme 8-megapixel kamera, der har optrådt på Apples smartphones i flere år i en række nu, har disse kameraer fået større interne opgraderinger til at forbedre dine billedoptagelser.

Den 8-megapixel iSight-kameraet får en helt ny sensor, der giver mulighed for bedre autofokus og avanceret støjreduktion. IPhone 6 Plus kamera tilføjer også OIS, en funktion mange iPhone-brugere har efterspurgt i årevis.

IPhone 6 og iPhone 6 Plus har begge tone mapping til at reducere støj, især i svagt lys. Selv om kameraet kan tage billeder i 8-megapixel opløsning, kan panoramaer sy billeder sammen til at give i alt et 43-megapixel billede.

IPhone 6 og iPhone 6 Plus bruger en ny signalprocessor til at hjælpe med at fremskynde fotooptagelse. Der er også avanceret ansigtsgenkendelse samt selfies funktion.

Apple differentiere modellerne til at give iPhone 6 digital billedstabilisering, mens iPhone 6 Plus får optisk billedstabilisering.

iOS 8 udgivelsesdato er 17 September

iOS 8 vil være tilgængelig i en gratis opdatering den 17. september fra iPhone 4S og frem.

Apple tilbyder bedre video til iPhone 6 ejere, herunder 1080p-opløsning

1080p video vil arbejde i både 30fps og 60fps. Der vil også være slowmotion video understøttelse til 120fps eller 240fps.

IPhone 6 modeller vil have filmiske video stabilisering funktioner, sammen med et gyroskop, så du vil være i stand til at tage mindre gyngende videoer, mens du er på farten. Endelig vil der blive ydet støtte til kontinuerlig autofokus til video.