iPad Pro – fremtidens personlige computer?

 

Appropia Online - iPad Pro - Apple

IPad er det klareste udtryk for vores vision for fremtiden for personlige computere – Tim Cook

Sådan sagde Tim Cook på Apples September event – disse ord var næsten det vigtigste på hele eventen.

Vi har haft 3 lange år af “Her er den nye tyndere, hurtigere iPad. Se hvad andre mennesker har gjort med den. Vi kan ikke vente med at se, hvad du gør med den.”


Så da Tim Cook kom ud og satte iPad på dagsordenen da han kaldte iPad ‘fremtiden for personlige computer’, så betyder det mere end nogensinde før.

Det nye kapitel af iPad er større, hurtigere, dyrere og mere i stand til at præsterer i en enhver opgave.

En ting er den hardware som er pakket om softwaren, men det er iPad-softwaren, iOS, der giver oplevelsen. Sammenlignet med næsten enhver anden tablet enhed, er iPad unik pga den software, den kører. Apple watch er altid et ur. iPhone er altid en telefon, mens IPad er en unikt sammensmeltning mellem at være et nodestativ, et staffeli, en bog, et spil, en biografskærm, et kasseapparat, en skrivemaskine, en notesblok, et kort, en projektplan mm.

Alt det, bare et tryk på en app. Det er, hvad der gør iPad til en særlig anordning og ikke bare en “tablet computer”.


iOS 9 er nøglen
Fra siden iOS 9 betaversioner er blevet frigivet, har iPad Pro været det mest oplagte produkt-rygte i Apples historie, navnlig pga. iOS9’s mulighed for at dele skærmen og en iPad Pro’s egnethed til en sådan multitasking funktion. iPad Air 2 har allerede denne funktion i iOS9 og mens den er meget brugbar, og tydeligvis ligeså begrænset på grund af skærmstørrelsen, vil en større skærm gøre en væsentlig forskel for navigation og brug.

Jeg tror, ​​at disse udvidelser, plus multitasking, fuld tastatur understøttelse og Apple Pencil, vil være de vigtigste funktioner, der gør iPad Pro til springbrættet for en ny æra for en smart fremtidig personlig computer

Apple har ikke været ud og sige, at iPad Pro kan erstatte din bærbare computer, som f.eks Microsoft hævder med deres Surface Pro kan, hvilket fortæller os at, iOS er ikke helt der endnu, og selv med iOS 9, kræver det fortsat en del udvikling.

Dog ser jeg ikke ingen problemer i at den gennemsnitlige bruger, kunne nøjes med en iPad Pro, det vil i hvert fald blive en del af min kommende anmeldelse af iPad Pro.