Bag koden: Apple sparker røv og gør klar til morgendagens teknologi
Efter at have set Apples udviklerkonference WWDC 2. juni i år, har jeg naturligvis gjort mig nogle tanker.

IOS8 sparker røv! Så er det sagt.

Den nye iOS8 opdatering er ikke en sensation, men med iOS 8, har Apple erklæret krig mod mange kendte etablerede app udviklere med alle de funktioner og den nye åbenhed betyder, at vi er uden for Steve Jobs æra – men nu i Tim Cook æra. Tim Cook, Apples CEO, har sat sit hold, til knuse alle konkurrenter, der mener, at Apple er gået i dvale og lever på Steve Jobs gamle visioner.
Det er godt for Apple, Tim Cook kan lide åbenhed – og der er ingen tvivl om, at Apple er i fin form; holdånd er fremragende – og de kan se fremad.
IOS 8 afspejler denne harmoni – men for virkelig at se, at Apple er glimrende form, er vi nødt til at kigge ned i motoren, og de udvikler kits, der blev fremlagt – for det er her, at den fremtidige iOS 9 og iOS 10 ligger.
Men hvad bringer fremtiden, og hvad betyder den for dig

Sundhed
Du kan allerede bruge iPhone og iPad, at modtage data fra skalaer, blodtryk skærme, fit armbånd, diabetes data osv Fremadrettet alle data samles i det nye sundhedsprogram app – disse resultater sendes til din læge, som alarmeres, hvis målinger er kritiske. Din læge eller sygeplejerske kan derefter invitere dig til at studere og have en masse data at arbejde med, for at lokalisere og medicinere korrekt og dermed spare samfundet en masse penge, og lægerne kan bruge deres tid mere nyttigt. Og hvis du sætte dette i “iWatch”, så får du et meget kraftfuldt værktøj til at holde folk raske.

Skyen
Fremtiden ligger i skyen og ikke lokalt på din enhed. De iCloud funktioner vi får i iOS8 er bare starten på dette. Alle data og applikationer indlæses via internetforbindelsen, så kun de mest nødvendige, vil blive installeret på din enhed.

Bank & shopping
Fremtiden for din bank ligger i Touch id. Godkend overførsler, købe eller sælge aktier eller indgå nye aftaler med dit fingeraftryk. Når du handler, kan butikken sende det beløb, du har købt for til iPhone, som med din tilladelse betaler beløbet med dit fingeraftryk.

Hjemmet
Du vil være i stand til at styre dit hjem med din iPhone. Du vil være i stand til at styre lys, låse, overvågningskameraer, temperaturstyring, alarmer mv Du vil naturligvis bruge det med stemmekommandoer som “Lås alle døre” – eller måske foruddefinerede moduler, således at du kan lave en gruppe med alle låse, som du kan åbne og låse med touch ID’ets fingeraftryk.

Gaming
Hvor mange spil konsoller har du derhjemme? Ja mange, men i de næste par år, kan du smide dem ud og købe et Apple TV i stedet. De nye grafik motorer i iOS8 gør 3D og andre grafiktunge spil gå glat, og styring er naturligvis, med iPhone eller iPad. Det betyder, at det næste skridt er en hardware opdatering af Apple TV og så kan du bruge Apple TV som en spillekonsol