Hvorfor du IKKE skal jailbreake din iPhone eller iPad

newsroom

Hvorfor du IKKE skal jailbreake din iPhone eller iPad

martinvesterlund

Af Martin Vesterlund

 

iphone5s silver

 

Der er mange der går med tanker om at forsøge at komme lidt mere ud af Apples låste univers, og derfor synes at muligheden er at jailbreake deres iPhone eller iPad, men det er faktisk ikke en særlig fed ide. Du skal tænke over følgende punkter.

Du får Malware og virus på din enhed.

Du har måske aldrig hørt om malware eller virus i Apples univers, men hvis du jailbreaker din telefon, gør du din enhed endnu mere sårbar for hackere, der meget nemmere kan hacke din enhed og stjæle din personlige oplysninger. Det sjove er at iPhone og iPad normalt ikke er særlig sårbare, men med en jailbreak, åbner du telefonen eller tabletten, helt op og lader alt få adgang til din enhed. Der er en almen forståelse at jailbreak er gratis, og det er også, men får du stjålet personlige oplysninger, har du betalt den højeste pris du kan.

Du kan risikere at mange at dine købte apps ikke længere virker.

Motivationen for at jailbreak er måske at få apps gratis, men samtidig kan du risikere at dine købte apps (før jailbreaking) ikke længere virker. Sandheden er at rigtige mange apps ikke virker, heller ikke virker korrekt efter et jailbreak, så det er meget vigtigt at have med i dine overvejelser, hvis du stadigvæk overvejer det.

Du skal vente rigtig længe på opdateringer fra Apple.

Du skal udstyret med en rigtig god portion tålmodighed, hvis du sidder og venter på at få Apples nye opdatering til din jailbreaket telefon, for du kommer til at vente rigtig længe på den, faktisk op til flere uger.

Du snyder udviklerne.

Vil du stjæle en udviklers formue? Nej, men sandheden er at hvis du jailbreaker din telefon gør du det. Du stjæler app og snyder udvikleren for deres profit. Personligt synes jeg det er skam, speciel hvis udvikleren laver noget rigtig fede apps.

Du vil opleve en ustabil enhed.

Jailbreaks bliver lavet i åbne fællesskaber af programmørere, derfor kan du ingenlunde forvente at din iPhone eller iPad skal køre ligeså glat som på den originale Apple version. Det kan du måske leve med, men hvad du hvis den crasher hvert 5. min, kan du leve med det på daglig basis ?

Din enheds batteri levetid bliver meget mindre.

Jailbreak app er tit nogle hukommelse slugende sataner, og jo mere power de bruger, jo hurtigere løber dit batteri ud.

Du skal af med store beløb for jailbreaking apps.

Efter du har jailbreaket skal du have fat i en konfiguration app, som gør det nemmere og glattere at navigere rundt på din iPhone eller iPad. Men du ender hurtigt med at bruge 500 kr på disse apps.

Du kan risikere at miste din garanti på din enhed.

Du kan risikere at miste garantien på din iPhone eller iPad hvis du jailbreak. I værste scenarie mister din telefon voldsom værdi, specielt hvis du ikke selv kan slette enheden og installere den originale version på igen. Apple eller din teleudbydere vil ikke supportere dig, hvis din enhed er jailbreaket, hvis måske er årsag nok til ikke at gøre det.

Kort sagt slår du din iPhone eller iPad ihjel hvis du jailbreaker – er du parat til at betale prisen? Mit råd er, at hvis du virkelig vil forsøge det, så prøv på en sekundær iPhone eller iPad, som du ikke bruger i dagligdagen.