Facebook vs Apple – Hvem er bedst til Kryptering?

Facebook vs Apple – Hvem er bedst til Kryptering?

Facebooks Messenger private chat funktion understøtter nu end-to-end-kryptering, ligesom Apples egen app “Beskeder”. Når det er sagt, så er der forskel på, hvordan de to håndtere at holde vores chats private

Facebooks nye “Secret Conversations” funktion lader brugere fortsætte chats i Beskeder, som kun deltagerne kan se. Samtalerne er krypteret med private nøgler, som Facebook ikke har adgang til. Det betyder, at ingen sociale netværk eller statslige myndigheder.kan dekryptere dem. Det er også sådan Apples “Beskeder” fungerer.

Slå Sikkerhed til manuelt

En stor forskel mellem “Secret Conversations” og “Beskeder” er, at Facebooks end-to-end-kryptering er slået fra som standard. Du aktiverer “Secret Conversations” for hver chat og kryptering er kun tilgængelig for nye chats. Samtaler du allerede har startet, bliver ikke krypteret.

Apples “Beskeder” krypterer alle chats mellem iMessage brugere, Kig efter de blå chat bobler til at fortælle, når du taler med nogen, der har iMessage aktiveret. De grønne chat bobler betyder mindst én person i chatten ikke bruger iMessage, hvilket betyder, at din samtale er ikke krypteret.

Kryptering Overalt, eller måske ikke

Facebooks “Secret Conversations” er begrænsede til en enkelt mobil enhed du godkender, og kræver den gratis Messenger app. Krypterede chats er ikke tilgængelige via Facebooks hjemmeside, så planlægger at bruge din stationære eller bærbare computer, vil du ikke kunne læse beskederne.

“Beskeder”, derimod, viser dine krypterede samtaler på alle dine enheder ved hjælp af samme Apple-id. Det betyder, at du kan starte en samtale på din iPhone, samle den op igen senere på din iPad, og se alt på din Mac. iMessage genererer unikke krypteringsnøgler for hver enhed.

At se dine samtaler på alle dine enheder er praktisk, men Facebooks single-enhed system kunne være mere sikker for nogle brugere. Da “Secret Conversations” er krypteret for en enkelt enhed, hvor iMessage krypterer per konto, den eneste måde for nogen at aflæse dine chats, er ved at få fat i din ene autoriseret enhed. Visning af krypterede meddelelser samtaler kræver kun en af enhederne logget ind samme Apple-id for iMessage.

Det betyder ikke kryptering i “Beskeder” er mindre sikker; kun at flere enheder gør det potentielt nemmere for nogen til at se, hvad du har sagt uden din viden.

Vælg den bedste; Facebook vs Apple

At vælge hvilken en der er bedre krypteret er subjektiv. For den gennemsnitlige bruger er “Beskeder” er godt valg da du ikke behøver at tænke over end-to-end-kryptering ved iMessage aktiveret, som Apple gør som standard. Ulempen er, at Apples end-to-end-kryptering er kun tilgængelig, når du chatter med andre brugere Apple-enhed.

Fordelen for Facebooks “Secret Conversations” funktion er, at det virker på tværs af platforme, så det potentielle antal brugere er højere. Ulempen er, at alle, der deltager i en krypteret chat skal bruge et Facebook-login, Messenger mobil app, og “Secret Conversations” er aktiveret for hver chat. Det er meget at bede en person om, der ikke er teknisk dygtig nok til at forstå forskellen mellem at surfe på nettet og browse Facebook.

Heldigvis skal vi ikke vælge, hvilke en vi ønsker at bruge, fordi begge er muligheder. Det er bare uheldigt, at Facebook har besluttet at gøre krypterede samtaler til en ikke default standard.