Apple vil afslutte krigen om TV streaming bokse

newsroom

martinvesterlund

Af Martin Vesterlund

 

chromecast vs appletv

Apple vil afslutte krigen om TV streaming bokse. Markedet oversvømmes for tiden af streaming bokse, der gerne vil være årsagen til at du skal klippet kablet til din antenne udbyder.

Tager man et overblik over markedet, ender man på 2 top kandidater til vinde streaming krigen; Apple med deres Apple TV samt Google med deres produkt Chromecast.

I skrivende stundende forsøger Google at vinde et slag ved at sælge deres produkt fra 270 kr, hvor imod Apple sælger deres fra 679 kr (priserne afhængig af reseller). Kan Apple virkelig forsvare en prisforskel på 251% iforhold til Chromecast?

Lad os starte med at se nærmere på Apple TV.

Har du i forvejen en iPhone eller iPad eller højtalere der kører via Airplay er det nærliggende at investere i et Apple TV – Du vil nemlig bevare den samme oplevelse som du kender den – og lidt klicheagtig – Apple virker bare godt. Samtidig kan du via digital audio, fører lyden fra Apple TV til dit surround sound anlæg. Vi ved alle at god lyd, gør en god film fremragende.

Lad os nu se på Google Chromecast.

Den fungerer på samme måde som Apple TV, og du kan sagtens bruge din iPhone eller iPad til at streame film og videoer til dit TV, men du kan ikke streame lyd ud, som du kan på Apple TV. Du kan ikke føre lyden over til dit surround sound anlæg.

I sidste ende.

Så kan Apple virkelig forsvare en prisforskel på 251% iforhold til Chromecast? Min personlige mening er ja, også med tanke på de rygter der går omkring Apple TV, at det også bliver en spille konsol, hvor du kan bruge iPhone som controller enhed. Også bliver det i sandhed et familie underholdnings medie, til alle aldre.

Og det er præcis det der gør at Apple vinder krigen – på fremragende produktudvikling og endnu bedre bruger oplevelser – brugeroplevelsen på Chromecast, er det bare ikke.