Apple sparker røv og gør klar til fremtidens teknologi
newsroom

martinvesterlund

Af Martin Vesterlund

 

Efter at have set Apples udvikler konference WWDC den 2 juni i år, har jeg naturligvis gjort mig nogle tanker.

IOS8 sparker røv! Så er det sagt. Selve iOS8 opdateringen, er måske ikke en sensation, men med iOS 8 har Apple erklæret krig mod mange kendte etableret app udviklere, med alle de funktioner og den nye åbenhed betyder et farvel Steve Jobs æra – Tim Cook, Apples CEO, har sat sit hold, til at knuse alle konkurrenter, der tror at Apple er gået i hi og lever på Steve Jobs gamle visioner.

Det er godt for Apple, at Tim Cook ynder åbenhed – og der ingen tvivl om at Apple er i hopla, teamånden er i top – og man ser fremad.

IOS 8 er udtryk for denne harmoni – men for virkelig at se at Apple er i Hopla, skal vi se ned i maskinrummet og de udvikler kits der blev præsenteret – for det er her at fremtidens ios9 og ios10 er skabes.

Men hvad byder fremtiden så?

Hjemmet
Du kommer til at kunne kontrollere dit hjem med din iPhone. Du kommer til at kunne kontrollere lys, låse, overvågningskameraer, temperaturkontrol, alarmer osv. Du kommer selvfølgelig til at bruge det med talekommandoer som ”Lås alle dør” – eller måske forud defineret moduller, f.eks at du lave en gruppe med alle låse, som du kan låse op eller låse med touch ID’s fingeraftryk.

Gaming
Hvor mange spillekonsoler har du der hjemme? Ja mange, men indenfor de næste par år, kan du smide dem ud og købe et Apple TV i stedet. Den nye grafikmaskine i iOS8 gør at 3D og andre meget grafikkrævende spil kan gøre galt og nemt på iPhone og iPad. Det betyder at næste skridt er en hardware opdatering af Apple TV og herefter kan du bruge Apple TV som spillekonsol.

Helbredet
Allerede nu kan du bruge iPhone og iPad, til at modtage data fra vægte, blodtryksmålere, fit armbånd, diabetesdata etc. Fremadrettet samles alle disse data i den nye Health appen – disse resultater kan sendes til din læge, der får en alarm hvis talene for er forkerte. Din læge eller sygehus kan så indkalde dig til undersøgelse og have en masse data at arbejde med, for at kunne lokaliserer og medicinere korrekt, derved sparer samfundet mange penge, og lægerne kan bruges deres tid mere nyttigt.

Skyen
Fremtiden ligger i skyen og ikke lokalt på din enhed. De Cloud funktioner vi får i iOS8 er blot starten på dette. Alle data og programmer bliver loadet via internetforbindelsen, så kun det mest nødvendige vil blive installeret på din enhed.

Bank og shopping
Fremtiden for din bank ligger i Touch ID. Godkend overførsler, børshandler eller nye aftaler med dit fingeraftryk. Når du shopper kan butikken sende beløbet for din varer til i iPhone, du godkender og betaler beløbet med dit fingeraftryk på iPhone og betalingen er udført.

Hvem sagde Apple var gået i stå ?