Blev mine forventninger til iPhone 6 & Apple Watch indfriet?martinvesterlund

Af Martin Vesterlund

 

Tom Cook Apple Event September 2014 iPhone6 Apple Watch

Så blev Juleaften version 2 a.k.a Apple Keynote veloverstået – tilbage står visheden om, hvad der skete og at hysteriet for en stund er forsmuldret, men hvilke tanker står man tilbage med?

De tanker jeg står tilbage med, er indtrykket af et stærkt Apple, hvor innovationen og illusionen ikke døde med den tidligere chef, Steve Jobs. Tim Cook er nødvendigvis ikke manden med kompetencerne til at opfinde og finde løsninger, som Steve Jobs var, tilgengæld er Tim Cook genial til ledelse, medarbejderpleje og ikke mindst til udvælgelsen af de rigtige folk.

På keynoten startede Tim Cook, som sædvanlig, med at fortælle hvor godt det går for Apple, men det blev en kort fortælling, da han ikke ønskede at kede os med en masse tal,  men konkluderede “Det går rigtig godt for Apple”Dernæst blev iPhone 6 og iPhone 6 Plus præsenteret. De fleste rygte blev bekræftet, dog var der lidt overraskelser som at 32 GB modellerne udgår men at 128 GB modeller kommer ind, hvilket jeg synes er herligt. At kameraet på 5,5″ får OIS, optisk billede stabilisator er fedt da rystelser med kameraet ikke længere er et problem.

Læs mere om iPhone 6 her.

Apple Pay blev præsenteret som en ny service kategori, selvom vi alle sad og ventede på en ny produkt kategori. Apple Pay gør betaling meget nemmere og meget mere sikkert og privat. Selv er jeg træt af det 30 årige gamle DanKort.

Nu starter en ny tidsalder for betaling, både i fysisk butikker og online. Det helt store spørgsmål er om og hvornår det rammer Danmark. Ville jeg personligt bruge Apple Pay, hvis jeg fik muligheden? Bestemt. Synes det er fantatisk når teknologi bliver gjort nemt og let tilgængelig.

Læs mere om Apple Pay her.

Endelig blev vi præsenteret for en helt ny produkt kategori; Apple Watch. Bifald, jubel, skrigeri – Hypen eksploderede endelig som en bombe der var uofficielt smidt, men aldrig var detetoneret, Bomben sprang officielt Tirsdag efter mange års rygter og hvilken eksplodsion af design, brugerinterface, innovative løsninger og nye materialer Apple har opfundet.Jeg er forbløffet over det gode design af Apple Watch, og Apple Watch har det jeg forventede og mere til. Udover notifikationer, facebook og twitter feeds osv, vil mit brug, blive fitness målerne. Jeg glæder mig til at den tæller ens aktivitet hele tiden og minder en om at være aktiv samt at huske en på at være mere aktiv.

Læs mere om Apple Watch her:

Sandheden skal bestemt på bordet, da jeg synes der er mange ting, som ikke burde være der og mange spørgsmål der endnu ikke er besvaret. Hvorfor har jeg brug for billeder? Hvorfor har jeg brug for en ny måde at kommunikere med, ved at tegne på skærmen? Hvad er batterilevetiden? Når Apple Watch kommer til salg og på mit håndled, kommer der naturligvis en efterfølgende artikel omkring dette efter nogle ugers brug, som vil give svaret på alle de blanke felter, Apple endnu ikke har udfyldt.

Jeg er skuffet over, at hverken iPhone eller Apple Watch kom med trådløs opladning – det havde jeg så forventet og havde været en nemmere faktor at forsvare for at købe telefonen og uret på udgivelsesdagen. Er ligeledes skuffet over at højtaleren på iPhone ikke er forbedret – det blev dog ikke nævnt på keynoten.

Skal jeg have have iPhone 6? Ja det skal jeg, men kommer ikke til at stå i kø for at købe den, som en af de første.

Skal jeg have Apple Watch? Ja det skal jeg helt sikkert – det er et produkt jeg har ventet længe på, og tilsidesat lignende indkøb af andre fitnesstrackere for det.

Hvad synes du om iPhone 6, iPhone 6 Plus og Apple Watch? og skal du have det? Fortæl hvad du synes i kommentarerne eller på vores facebookside.